The Lake House

The Project: A two story weatherboard, hip roof design, incorporating Dorma windows and a wrap around deck - Both upstairs and down could function together or independently. 'The Apartment' upstairs was where the clients spent most of their time entertaining friends and enjoying uninterrupted views of Lake Taupo and the Mountains. The space consisted of a living area with fireplace, little kitchenette, master bedroom, walk in robe and a bathroom. Decking off both the living space and the master bedroom created a wonderful indoor outdoor flow.

The Clients: These clients had recently moved back to Taupo from Auckland to enjoy a more relaxed lifestyle of summers by the lake with their children and grandchildren.

The Brief: The design brief was to create an orderly curated space, incorporating all the collected treasures, antiques and timeless pieces of furniture bought throughout a lifetime of adventures and travels.

I believe that fabrics always help to convey a story and so I had the squabs and throw cushions reupholstered in a Persian influenced weave which recreated a look of a fabric found from a far off lands like some of the treasured ornaments they had collected along the way. Their was a built in daybed, this was kept in calming relaxed neutral tones of creams and taupes with masses of cushions to add volume and comfort for a lazy afternoon snooze.

Once the apartment was complete,I was then asked to help with the kitchen & living renovation downstairs. The brief was to make the space work for larger gatherings for entertaining family on nights when they all got together to watch the Rugby etc.

Downstairs the look was worked around a Cap Cod style. Two large custom sofas were made for the downstairs living room, large antique mirrors were positioned to reflect more light around the room and make the space feel bigger and brighter. Accent lighting was added in the form of table and floor lamps as well as three pendant lights installed over the kitchen island. In the kitchen the original floorboards were beginning to deteriorate so we had engineered oak floor boards installed in a complimentary colour to the rest of the living areas. Large antique rugs adorned the floor pulling the elements together, with the final specification to paint the deck in a weathered white wash.

The drapes downstairs were in great condition, but a couple of custom roman blinds upholstered in a beautiful Warwick fabric for the window in the kitchen and the glass back door finished and dressed the downstairs space.

Now complete the happy clients feedback has been that they now find themselves enjoying company in the downstairs living ares more than the apartment these days. which has meant that the apartment has become a sanctuary for them both to retreat to when needs be.

FIND ME HERE

Phone: 021 920 670

Address: PO Box 467, Taupo

Emailcass@cassandraswan.co.nz

CONNECT WITH ME
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
STAY IN THE LOOP!
HELP

© 2018 Cassandra Swan Interiors

0